Po predvianočných brigádach je dopyt, záujem rastie najmä zo strany ľudí v trvalom pracovnom pomere
Bratislava 29. novembra 2023 - Počet brigádnikov hľadajúcich predvianočné brigády, ktorí si chcú a potrebujú prilepšiť vzhľadom na neľahkú...
SUROVINY:
500g hladkej múky
30g bravčovej masti
20g droždia
2čl soli
270 ml vlažnej vody
1čl kryštálového cukru
POSTUP:
- preosiatu múku spolu s ostatnými surovinami spracujeme na hladké cesto (kvások nie je potrebné zakladať zvlášť). Ak máme mixér, cesto môžeme spracovať aj mixérom
- necháme kysnúť 1 hodinu
- po vykysnutí si cesto preložíme na dosku a rozdelíme na 80g kúsky, z ktorých následne vytvarujeme guľky
- z každej guľky vyvaľkáme trojuholník a následne ho od širšieho konca (od spodu) rolujeme do tvaru rožka
- na plech si pripravíme papier na pečenie
- rožky ukladáme na plech zrolovanou stranou smerom na plech asi 4 cm od seba a necháme prikryté kysnúť 40 minút
- rúru vyhrejeme na 220°C
- na dno rúry dáme plech s horúcou vodou, aby sa v rúre vytvorila para a vložíme piecť naše rožky, ktoré pred vložením do rúry postriekame vodou
- rožky sa pečú 7-10 minút
Hotové rohlíky vyzerajú takto úžasne :) TAK DOBRÚ CHUŤ