Ako si jednoducho upečiete domáce rožky?

Ako si jednoducho upečiete domáce rožky?

SUROVINY:

500g hladkej múky

30g bravčovej masti

20g droždia

2čl soli

270 ml vlažnej vody

1čl kryštálového cukru

 

Suroviny

 

POSTUP:

- preosiatu múku spolu s ostatnými surovinami spracujeme na hladké cesto (kvások nie je potrebné zakladať zvlášť). Ak máme mixér, cesto môžeme spracovať aj mixérom

- necháme kysnúť 1 hodinu

- po vykysnutí si cesto preložíme na dosku a rozdelíme na 80g kúsky, z ktorých následne vytvarujeme guľky

- z každej guľky vyvaľkáme trojuholník a následne ho od širšieho konca (od spodu) rolujeme do tvaru rožka

- na plech si pripravíme papier na pečenie

- rožky ukladáme na plech zrolovanou stranou smerom na plech asi 4 cm od seba a necháme prikryté kysnúť 40 minút

- rúru vyhrejeme na 220°C

- na dno rúry dáme plech s horúcou vodou, aby sa v rúre vytvorila para a vložíme piecť naše rožky, ktoré pred vložením do rúry postriekame vodou

- rožky sa pečú 7-10 minút

 

Priprava

 

Hotové rohlíky vyzerajú takto úžasne :) TAK DOBRÚ CHUŤ

 

Hotové rohlíky