Recept na chutný kurací perkelt

 

SUROVINY:

kuracie mäso (môžeme použiť čo máme doma – stehná, prsia)

hladká múka (pre zdravšiu verziu môžeme použiť celozrnnú alebo špaldovú)

1 cibuľa

3-4 strúčiky cesnaku

1pl sladkej mletej papriky

1čl kari korenia

3 bobkové listy

nové korenie

celé čierne korenie

1 smotana na varenie

olej

soľ

korenie

 

POSTUP:

- umyté a osušené mäso osolíme, okoreníme, obalíme v múke a sprudka opečieme na rozohriatom oleji zo všetkých strán do zlata

- počas opekania pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak

- keď cibuľa a cesnak zmäknú pridáme mletú papriku a kari korenie a podlejeme horúcou vodou tak, aby bolo mäso skoro úplne zaliate

- ochutíme bobkovými listami, guľôčkami nového a čierneho korenia

- dusíme pod pokrievkou domäkka na miernom ohni

- na záver pridáme smotanu a varíme ešte 5 minúť

 

Kuracie stehná

 

- ako prílohu môžeme podávať cestovinu alebo halušky

 

Tip: ak sa vám zdá perkelt príliš riedky, môžeme ho zahustiť zápražkou z múky

 

Perkelt

 

DOBRÚ CHUŤ