Pracovné miesto na celý život? Kedysi bežná realita, dnes skôr fikcia.
Bratislava 2. septembra 2024
Pracovný trh sa v súčasnosti vyvíja enormným tempom a predstava, že si absolvent školy nájde pracovné miesto na...
SUROVINY:
kuracie mäso (môžeme použiť čo máme doma – stehná, prsia)
hladká múka (pre zdravšiu verziu môžeme použiť celozrnnú alebo špaldovú)
1 cibuľa
3-4 strúčiky cesnaku
1pl sladkej mletej papriky
1čl kari korenia
3 bobkové listy
nové korenie
celé čierne korenie
1 smotana na varenie
olej
soľ
korenie
POSTUP:
- umyté a osušené mäso osolíme, okoreníme, obalíme v múke a sprudka opečieme na rozohriatom oleji zo všetkých strán do zlata
- počas opekania pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak
- keď cibuľa a cesnak zmäknú pridáme mletú papriku a kari korenie a podlejeme horúcou vodou tak, aby bolo mäso skoro úplne zaliate
- ochutíme bobkovými listami, guľôčkami nového a čierneho korenia
- dusíme pod pokrievkou domäkka na miernom ohni
- na záver pridáme smotanu a varíme ešte 5 minúť
- ako prílohu môžeme podávať cestovinu alebo halušky
Tip: ak sa vám zdá perkelt príliš riedky, môžeme ho zahustiť zápražkou z múky
DOBRÚ CHUŤ