Čokoládový pudingoš

Čokoládový pudingoš

SUROVINY

Plnka:

300ml mlieka

4 lyžice kakaa

1 čokoládový puding v prášku

150g kryštálového cukru

150g zmäknutého masla

 

 

Cesto:

450g hladkej múky

80g práškového cukru

3 lyžice zmäknutého masla

200ml vlažného mlieka

1 kocka droždia

2 bielky

štipka soli

 

POSTUP

- najskôr si uvaríme plnku z mlieka, kakaa, pudingu a cukru. Uvaríme hustý puding, ktorý necháme trošku vychladnúť, následne doň zamiešame po častiach zmäknuté maslo
- puding zakryjeme, aby sa nám neurobila kožka a necháme odpočívať
- vyšľaháme sneh z 2 bielkov zo štipkou soli (bielka pôjdu do cesta)
- do ďalšej nádoby pridáme všetky ingredience na cesto a mixérom vymixujeme husté cesto, následne pridáme sneh z bielkov
- pripravíme si plech s papierom na pečenie
- na pomúčenej doske rozdelíme cesto na 4 rovnaké diely
- po jednom vyvaľkáme cesto do tvaru obdĺžnika a potrieme pripravenou plnkou (na každý diel cesta dávame veľké 3-4 lyžice plnky)
- cesto zrolujeme do rolky odložíme na bok a pripravíme si ešte jednu rolku, aby sme tieto dve rolky mohli okolo seba omotať a urobiť jednoduchý vrkoč (kraje cesta si zlepte a podložte pod vytvorený vrkoč, aby sa pri pečení nerozpadol)
- tento istý postup zopakujeme aj s druhými dvoma rolkami
- vyjdu nám 2 pudingoše
- opatrne preložíme na plech a pečieme cca 45 minút na 180°C

Jednoduché, však ? ;-)

 

Pudingoš